mandag 26. mars 2012

Humor kort til en 50 års jubilant

Lørdag var vi i overaskelseselskap til ein god venn av oss som fyller år i april. I den forbindelse måtte jeg jo snekre sammen et kort til han. Fant et kult digestempel på nett som jeg tusjet og fikk satt sammen et kort med.

post signature

torsdag 22. mars 2012

Nytt fra huleboeren - hatt besøk igjen

Litt nytt har det blitt innimellom. Hatt besøk av Mia,Ida og mitt eldste barnebarn Fredrik i hula. Der laga vi bursdagskort og kosa oss.
Jeg er inne i en tusjeperiode med Promarkerne mine. Har noen andre bordkortprosjekter og no konfirmasjonsgreier og som jeg suller med.
Mia (nærmest) Ida og Fredrik . Han fikk prøvd seg å scrappe for første gang .

Fredrik sitt resultat - flinke gutten

Inni kortet hans

Mia sitt flotte kort til en veninne :)
(sorry for at bildene er så små)

Inni Mia sitt kort
Her har jeg brukt aluminiumstape fra biltema og preget også tusjet etterpå

Guttekonfirmantkort med Lilli motiv :)

Enda et Lillimotiv

Og ett til . Er visst hekta på disse motiva nå for tiden :)
post signature

tirsdag 13. mars 2012

Tutorial av mitt egetdesignede skjortekort

Har nå etter flere forespørseler prøvd meg på noe jeg ikke har gjort før: lage en toturial. For de som gjerne vil prøve seg å lage dette kortet og ikke skjønner forklaringen min - som sikkert er knotete -  bare ta kontakt.
Mal på skjorta

Mal på jakka. Ser det er uforståelig med høgden men den er 15 cm. (jeg skriver håpløst.. uææ)

Husk å sverte kanter under hele prosessen.
Begynn med skjorta. Skjær den ut etter malen og brett kraven. Først bretter du brettekanten bakover og deretter legger hele kraven naturlig fram igjen slik som dette. Og så runder du skuldrene fint.
Slips eller sløyfe er valgfritt men velger du sløyfe må du lage en knappestolpe å lime på. Den måler 1 x 13,5 cm som vist på skjorta til venstre. Et tips til deg som driver med promarker er å ha hvit satengband i hus og da kan du få akkurat hvilken farge du vil. Det blir et nydelig skinn i denne.
Lim så på disse som vist her og lim fast kraven
Lim ned kraven sånn at du får skjult sløyfebitene
Så er det jakken. Skjær den ut etter malen. I tilegg skjærer du til lommeklaffer. 2 stk a 4 x 1,5 cm og 1 stk a 3 x 1,5 cm
Lim på klokke som vist sånn at hullet du kutter i jakka til klokka blir skjult når du skal lime på lommeklaffen
Lim på den smaleste delen av jakken på den andre sånn at den går kant i kant på siden. Ikke lim igjen øverst for her skal du brette ned jakkebeslagene.  Rund hjørnene nede på lommeklaffene og lim de på jakken
 
Åpne kortet og legg skjorten  løst på sånn at kraven ligger jevnt med toppen på jakken.
....da ligger den slik.
Lim på limputer framme på skjorta men husk på at kraven på jakken skal også brettes så ikke lim for langt inn mot slipset.
Brett kortet forsiktig igjen mens skjorta ligger løst inni
...og når du så åpner kortet er den festet jevnt og fint innttil :) Og nå ser du hvorfor det er så fint med tosidig mønsterark :)
Nå kan du brette ned jakkebeslagene. De blir gjerne brettet så langt ned at du må klippe litt av de for at de skal se bra ut. Rund av skuldrene med saksa og fest på brystlommen og ha i en blomst eller litt bånd.
 
Pynt med knapper. ( husk små knapper på den med knappestolpe og sløyfe). Strek gjerne opp søm med en smal tusj eller penn. Det gir en flott effekt. Siden konfirmasjonene nærmer seg har jeg her valgt en annen variant eller brystlomme på det ene kortet
Og da er det bare til å pynte inni kortene- og TADAA - klar til å skrive din personlige hilsen . Håper noen har glede og nytte av denne forklaringen min.
 LYKKE TIL
post signature

mandag 12. mars 2012

Tusjing og atter tusjing :)

Se disse flotte motivene. Jeg er med i en gruppe på Facebook der det mye dreier seg om diverse tusjing og farging. Og der inne kom jeg over disse veldig flotte motivene som En dame ved navn Lilli Solstad har tegnet. De er såå utrolig givende å fargelegge.....sitter i mange, mange timer og glemmer alt som heter tid og sted :) Har selv en datter som har fått det berømte tegnegenet og jeg er inne i "forhandlinger" med henne om å tegne noen motiver som jeg kan tusje ....  Men jeg invistere nok i noen flere Lillidigi om ikke altfor lenge tenker jeg ;)
Alisha. Det første av Lilli`s digi jeg tusjet

Ble veldig fornøyd når Alisha fikk seg mann: Eirik

En annen Alishautgave

...som også måtte ha seg ein Eirikmann

La meg få presentere Rosa :) Hun bidrar jeg med i en lilla/grønn utfordring

Og sist men ikke minst - Fay
post signature

onsdag 7. mars 2012

Åsså litt mer tusjing

Egentlig så burde jeg vel helst gire meg opp på diverse bestillinger men det er så utrulig morro med disse tusjene. Det er så mange bruksområder. Her er noen eksempler på det.

Bestillingkort til en 20 åring. Litt glitter her og der gjør susen

Her har jeg også brukt tusjene på blomstene, noen halvperler og på rammen som jeg har preget med alutapen fra Biltema

Og her har jeg tusjet sommerfuglene.
Og inni hjørnestempelet. (satt på de tynne tippene da)
post signature

søndag 4. mars 2012

Scrappebesøk av diverse skrepper :)

Fredag kom min gode kortlagebuddy Marit Karin susende i sin søte, grå Opel inn på tunet. Den ble trygt parkert der til i kveld. Gura ryddet og viet rommet sitt til disposisjon for henne og der har hun visst sovet godt og lenge :) Gunn med familie kom opp på lørdagskvelden og vi spiste tapas   etterfølgende av en heller mislykka fondue som jeg klarte å svi. Gunn fikk en sofa til natten og godt fornøyd med det.  :(  I dag kom Laila,- nabo og barndomsveninne på besøk og jammen fikk vi "lurt" ho til å mekke sammen et kort til dattera som snart fyller år. Jeg har fått laga noen konfirmasjonskort.  Vi har tusjet massevis og lekt og prøvd diverse med de nye tingene fra Amerikapakken som kom tidligere i uka. Kost oss ein heile haug :)
Det trenger ikke hete syforening - skravler gjør vi uanz.

Laila sitt første kort. Knallresultat :)

Gunn sitt bidrag til Lilla/grønn utfordringen på Facebook

Mitt Lilla/grønn bidrag

Morsom dame å tusje - her kan det lekes med fargene.
Mitt bidrag til Card and Scrap Utfordring # 27: Bruk sløyfer

Rammen rundt har jeg preget med alu.tapen fra Biltema og deretter tusjet - har også brukt tusjene på sløyfen og blomsten

  Papir, stempel, tusjer, biltematape og diverse nye dies og her er resultatet.
post signature