tirsdag 13. mars 2012

Tutorial av mitt egetdesignede skjortekort

Har nå etter flere forespørseler prøvd meg på noe jeg ikke har gjort før: lage en toturial. For de som gjerne vil prøve seg å lage dette kortet og ikke skjønner forklaringen min - som sikkert er knotete -  bare ta kontakt.
Mal på skjorta

Mal på jakka. Ser det er uforståelig med høgden men den er 15 cm. (jeg skriver håpløst.. uææ)

Husk å sverte kanter under hele prosessen.
Begynn med skjorta. Skjær den ut etter malen og brett kraven. Først bretter du brettekanten bakover og deretter legger hele kraven naturlig fram igjen slik som dette. Og så runder du skuldrene fint.
Slips eller sløyfe er valgfritt men velger du sløyfe må du lage en knappestolpe å lime på. Den måler 1 x 13,5 cm som vist på skjorta til venstre. Et tips til deg som driver med promarker er å ha hvit satengband i hus og da kan du få akkurat hvilken farge du vil. Det blir et nydelig skinn i denne.
Lim så på disse som vist her og lim fast kraven
Lim ned kraven sånn at du får skjult sløyfebitene
Så er det jakken. Skjær den ut etter malen. I tilegg skjærer du til lommeklaffer. 2 stk a 4 x 1,5 cm og 1 stk a 3 x 1,5 cm
Lim på klokke som vist sånn at hullet du kutter i jakka til klokka blir skjult når du skal lime på lommeklaffen
Lim på den smaleste delen av jakken på den andre sånn at den går kant i kant på siden. Ikke lim igjen øverst for her skal du brette ned jakkebeslagene.  Rund hjørnene nede på lommeklaffene og lim de på jakken
 
Åpne kortet og legg skjorten  løst på sånn at kraven ligger jevnt med toppen på jakken.
....da ligger den slik.
Lim på limputer framme på skjorta men husk på at kraven på jakken skal også brettes så ikke lim for langt inn mot slipset.
Brett kortet forsiktig igjen mens skjorta ligger løst inni
...og når du så åpner kortet er den festet jevnt og fint innttil :) Og nå ser du hvorfor det er så fint med tosidig mønsterark :)
Nå kan du brette ned jakkebeslagene. De blir gjerne brettet så langt ned at du må klippe litt av de for at de skal se bra ut. Rund av skuldrene med saksa og fest på brystlommen og ha i en blomst eller litt bånd.
 
Pynt med knapper. ( husk små knapper på den med knappestolpe og sløyfe). Strek gjerne opp søm med en smal tusj eller penn. Det gir en flott effekt. Siden konfirmasjonene nærmer seg har jeg her valgt en annen variant eller brystlomme på det ene kortet
Og da er det bare til å pynte inni kortene- og TADAA - klar til å skrive din personlige hilsen . Håper noen har glede og nytte av denne forklaringen min.
 LYKKE TIL
post signature

2 kommentarer:

  1. Kjempeflott tutorial, denne skal jeg prøve meg på! Har laget en annen versjon av disse kortene, men din variant var virkelig praktisk :)

    SvarSlett
  2. Så flott! Du er dyktig. Tusen takk for tutorialen.

    SvarSlett